08:20 08.07.2019

В ЄС вітають лідера опозиції Міцотакіса з перемогою його партії на виборах до парламенту Греції

2 хв читати
В ЄС вітають лідера опозиції Міцотакіса з перемогою його партії на виборах до парламенту Греції

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у неділю привітав лідера грецької опозиційної партії "Нова демократія" Кіріакоса Міцотакіса з перемогою на парламентських виборах.

"Я б хотів вас привітати з вашою чистою перемогою на цих парламентських виборах", - йдеться в його заяві, опублікованій в "Твіттері".

"Я повністю впевнений у вашій особистій здібності, а також у здатності народу Греції відкрити нову, світлу главу історії вашої країни", - наголошується в ній. Юнкер заявив, що "Греції вже вдалося багато досягти, але багато ще потрібно зробити".

Зі свого боку, комісар з економічних і фінансових питань, оподаткування і митниці П'єр Московісі також привітав Міцотакіса і подякував прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса за його роботу.

"Висловлюю подяку Алексісу Ціпрасу, який виконав велику роботу для своєї країни і для Європи. Вітаю і бажаю удачі Кіріакосу Міцотакісу в його роботі над поверненням до життя грецької економіки. Єврокомісія завжди буде підтримувати грецький народ", - написав Московісі.

Глава найбільшої фракції ЄП (Європейської народної партії), Манфред Вебер, також привітав Міцотакіса, заявивши, що в неділю Греція "починає нову еру".

"Вітаю "Нову демократію" і Кіріакоса Міцотакіса з великою перемогою на виборах. Греція сьогодні починає нову еру", - написав він.

За останніми даними екзитполів, грецька опозиційна партія "Нова демократія" перемагає з приблизно 39,8%, друга - правляча "СІРІЗА" з 31,6%, "Рух за зміни" (колишня ПАСОК) отримує 8,3%, Комуністична партія Греції - 5,3%, партія "Рух за демократію в Європі" - 3,7%, і партія "Грецький вибір" - 3,4%. Таким чином, ймовірно, до парламенту, що складається з 300 місць, проходять шість партій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА