09:48 08.07.2019

У 25 українських школах випробують нову програму SEE Learning

2 хв читати
У 25 українських школах випробують нову програму SEE Learning

Міністерство освіти і науки повідомляє, що в 25 українських школах буде реалізовано пілотний проект із введення програми соціального, емоційного і морального виховання.

"Виховання цінностей - наріжний камінь Нової української школи, але ми ще не маємо достатньо напрацювань, як їх виховувати у рамках системи освіти. Одна з програм, яка пропонує сучасні підходи соціального, емоційного і морального виховання, - SEE Learning, її пілотуватимуть уже цього року в 25 школах України", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Відзначається, що реалізація пілотного проекту допоможе виділити найбільш успішні практики, які мають бути поширені на всі українські школи.

"Завдяки гнучкості програми її можна практикувати як у рамках окремого предмета, так і в контексті інших уроків або на позакласних заняттях. Тобто застосування програми жодним чином не порушить навчального процесу", - запевняють у відомстві.

Планується також доповнити навчальні матеріали кращими українськими напрацюваннями в сфері емоційного і соціального навчання.

"Це 20-40-хвилинні заняття, розділені на сім розділів. Для кожної вікової групи вже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно не менш як півгодини. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів", - ідеться в повідомленні.

Школи для реалізації проекту буде визначено в рамках конкурсного відбору за принципом один регіон - одна школа.

Програму SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV. Основи нового методу - розвиток soft skills - "м'яких навичок" - на кшталт вміння утримувати увагу, системно, креативно і критично мислити, співчувати, працювати в команді. Серед інших інновацій програми - виховання стійкості до негараздів і робота з психологічними травмами, актуальними для країни, яка перебуває в стані війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА