11:43 08.07.2019

Законодавство передбачає штрафи для провайдерів за ретрансляцію пропаганди з країни-агресора

2 хв читати
Законодавство передбачає штрафи для провайдерів за ретрансляцію пропаганди з країни-агресора

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зможе відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами лише за фактом таких порушень, повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк.

"Українське законодавство передбачає штрафні заходи для тих, хто поширює цей сигнал, для провайдерів, про що їм нагадуємо. На жаль, санкції за ретрансляцію для мовника парламент упустив. Нацрада, проте, реагуватиме на порушення в ефірі, якщо він відбудеться. Хочу сподіватися на те, що журналісти не будуть здійснювати професійне самогубство і обслуговувати цинічних політиків", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами першого заступника голови Нацради, провайдери ризикують отримати штрафи у розмірі 25% вартості ліцензії провайдера за трансляцію телемосту з телеканалом "Россия 24", а українські телеканали - санкції за порушення галузевого законодавства.

"Нацрада має право реагувати виключно на факт. Сьогодні у нас є лише повідомлення в соцмережах, ролик, поширений російським телебаченням і повідомлення на сайті каналу. Але Нацрада може реагувати на поширення інформації виключно в ефірі телеканалу", - наголосила Герасим’юк.

Вона також заявила, що діяти наперед і якось запитувати в телеканалу інформацію про планований ефір Нацрада не має права, оскільки це можуть трактувати як цензуру.

"Нацрада зможе відреагувати лише тоді, коли ефір відбудеться. Тоді його треба буде відмоніторити і вказати на порушення українського закону", - зазначила Герасим’юк.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення пообіцяла найближчим часом відреагувати на заяву телеканалу NewsOne щодо проведення телемосту під назвою "Треба поговорити" з російським телеканалом.

Раніше на 12 липня було анонсовано телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом "Россия 24" і телеканалом NewsOne, про що у своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия 1" заявив скандальний російський телеведучий Дмитро Кисельов.

На телеканалі NewsOne заявили, що телеміст стане "діалогом між народами України та Росії" заради "миру", апелювавши до телемостів Володимира Познера та Філа Донаг’ю у 80-х роках, які "започаткували спілкування між народами (СРСР і США)". Водночас NewsOne не уточнює назви каналу, з яким відбудеться телеміст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА