14:39 08.07.2019

Виборці жодної з партій не підтримують ідею миру на Донбасі "за будь-яку ціну"

2 хв читати
Виборці жодної з партій не підтримують ідею миру на Донбасі "за будь-яку ціну"

Мир на Донбасі за будь-яку ціну не підтримують виборці жодної з політичних партій, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

"Мир за всяку ціну не підтримують виборці жодної з партії. Найменше це підтримують виборці партій "Голос" (10%) і "Європейська солідарність" (7%), найбільше підтримують виборці партії "Опозиційна платформа - За життя" (36,5%). При цьому й виборці цієї партії здебільшого вважають, що "заради миру варто йти на компроміси, але не на всі", - розповіла директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час презентації дослідження в понеділок у Києві.

Згідно з дослідженням 48,8% жителів України вважають, що заради миру необхідно йти на компроміс із Росією і керівниками самопроголошених Донецької та Луганської республік. 20,1% опитаних вважають, що заради миру треба йти на будь-які компроміси з ким завгодно і про що завгодно. 17,4% поділяють думку, що мир на Донбасі можна встановити лише з позиції сили, коли одна зі сторін переможе. 13,7% не змогли відповісти на запитання.

Респонденти вважають неприйнятними більшість можливих компромісів, які обговорюються і передбачені Мінськими домовленостями.

Найменш прийнятними, причому в усіх регіонах України, є проведення виборів на умовах бойовиків (неприйнятно для 66% опитаних, прийнятно для 13%), повна амністія всім учасникам бойових дій проти українських Збройних сил (неприйнятно - 61%, прийнятно - 15%), формування силових органів ОРДЛО тільки з місцевих представників (неприйнятно - 58%, прийнятно - 18%).

Переважно неприйнятними для населення України є і внесення змін до Конституції щодо надання російській мові статусу державної (неприйнятно - 54%, прийнятно - 30%), згода на особливі політичні та економічні відносини тимчасово непідконтрольних територій із Росією (неприйнятно - 53%, прийнятно - 23%), ухвалення закону про нейтральний і позаблоковий статус України (неприйнятно - 48%, прийнятно - 29%).

Дослідження проводилося з 13 по 20 червня у всіх регіонах України, крім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА