16:03 08.07.2019

СБУ та Генпрокуратура мають відомості про те, що кінцеві бенефіціари NewsOne пов'язані з російським "Промзв’язокбанком"

1 хв читати
СБУ та Генпрокуратура мають відомості про те, що кінцеві бенефіціари NewsOne пов'язані з російським "Промзв’язокбанком"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що один із бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є співвласником російського "Промзв’язокбанку", через який Кремль фінансує війну проти України.

"Ми отримали інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, власником NewsOne є кіпрська компанія, керівниками якої є відповідні громадяни республіки Кіпр. Один із них є одночасно співзасновником іншої кіпрської компанії, що є співвласником російського ПАТ "Промзв’язокбанк", - сказав Луценко журналістам у понеділок.

За його словами, "Промзв’язокбанк" визначено країною-агресором як банк, через який здійснюється фінансування оборонного замовлення Російської Федерації.

"Отже, через одну людину пов'язаний російський банк, який здійснює фінансування, зокрема війни проти України, з іншого боку - він же є бенефіціаром українського телеканалу NewsOne. З моєї точки зору, це достатня інформація для того, щоб РНБО запровадила санкції до цього телеканалу", - сказав генпрокурор.

На своїй сторінці у Facebook Луценко написав, що інформацію про бенефіциарних власників отримали СБУ та Генпрокуратура.

"Ця інформація є остаточною для скликання РНБОУ і введення санкцій проти пов‘язаного з тероризмом телеканалу. Санкції, зокрема, передбачають анулювання ліцензій, заборону користування радіочастотним ресурсом України і припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування", - пояснив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА