17:40 08.07.2019

Київський апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу захисту Єфремова на продовження терміну арешту

2 хв читати
Київський апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу захисту Єфремова на продовження терміну арешту

Колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду в понеділок за результатами розгляду подання Луганського апеляційного суду визначила підсудність розгляду апеляційної скарги сторони захисту екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за Київським апеляційним судом.

"Верховний Суд задовольнив подання, направивши справу до Київського апеляційного суду для розгляду скарги про продовження терміну тримання під вартою Єфремова", - йдеться в повідомленні прес-служби Верховного Суду.

У суді зазначили, що колегія суддів розглянула подання Луганського апеляційного суду про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Єфремова за низкою статей КК України (ч. 5 ст. 27, ст. 341 - захоплення державних або громадських будівель чи споруд, ч. 3 ст. 110 - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, ч. 1 ст. 258-3 - створення терористичної групи чи терористичної організації, ч. 1 ст.111 - державна зрада) з Луганського апеляційного суду до іншого суду апеляційної інстанції.

Захист Єфремова подав до Луганського апеляційного суду апеляційну скаргу на постанову Старобільського районного суду Луганської області від 19 червня про продовження терміну тримання під вартою. З огляду на те, що в Луганському апеляційному суді неможливо визначити колегію суддів для розгляду цієї скарги, суд звернувся з відповідним поданням до Верховного Суду, який і визначив підсудність за Київським апеляційним судом.

Як повідомлялося, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінують підтримку самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставлять за провину організаційне та інше сприяння створенню і діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА