19:24 08.07.2019

Данилюк очікує від робочої групи своєчасної підготовки проекту нової Стратегії нацбезпеки

2 хв читати
Данилюк очікує від робочої групи своєчасної підготовки проекту нової Стратегії нацбезпеки

Нова Стратегія національної безпеки має враховувати реальні виклики та загрози, створюватися не за кліше, а з урахуванням переоцінки підходів до цього питання, наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк.

"Ризики змінюються. Ми хотіли б отримати сучасну стратегію, яка реально оцінює виклики і загрози національній безпеці та пріоритети політики у цій сфері. І тут не потрібно йти за якимись кліше, а, навпаки, розпочинати все з нуля і переоцінювати всі підходи", - сказав Данилюк під час установчого засідання робочої групи з підготовки проекту Стратегії національної безпеки в понеділок, повідомила прес-служба РНБО.

За його словами, нова стратегія "має стати якісно іншою" і мати особливий характер. "Стратегія національної безпеки визначена відповідно до нового закону основним документом, на якому мають базуватися решта документів стратегічного планування з окремих напрямів забезпечення національної безпеки", - пояснив секретар РНБО.

Данилюк також зазначив, що оскільки закон встановлює чіткі терміни підготовки стратегії (максимум шість місяців після вступу новообраного президента на посаду), всі учасники робочої групи мають готувати свої пропозиції на ранніх етапах створення стратегії. "Часу для створення не так багато, але достатньо, щоб створити якісний документ, який дозволить Україні гідно боротися з викликами і запобігати їм", - сказав він.

У прес-службі нагадали, що відповідно до закону "Про національну безпеку України", до підготовки стратегії залучається Апарат РНБО. Для реалізації цієї норми президент України своїм листом доручив секретарю РНБО організувати підготовку Стратегії національної безпеки України та подати її на розгляд Ради нацбезпеки і оборони.

Робочу групу з розробки нової стратегії було створено в рамках виконання розпорядження секретаря РНБО, в її складі - заступник керівника робочої групи - заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Костянтин Кононенко, а також представники Національного інституту стратегічних досліджень, інших державних органів, інститути громадянського суспільства, іноземні експерти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА