07:22 09.07.2019

Учасники двох розділених поліцією акцій протесту перед будівлею парламенту Грузії відмовляються розходитися першими

2 хв читати
Учасники двох розділених поліцією акцій протесту перед будівлею парламенту Грузії відмовляються розходитися першими

Дві паралельні акції протесту перед будівлею грузинського парламенту на проспекті Руставелі в Тбілісі тривають через відмову обох сторін розходитися по домівках першими і побоювань, що спорожніле місце тут же буде зайняте, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Як повідомлялося, в Тбілісі в понеділок учасники акції протесту проти ЛГБТ-спільноти прийшли до будівлі парламенту і зайняли місце, де щодня з 21 червня проводяться мітинги з вимогою відставки глави МВС Георгія Гахарія. При цьому противники глави МВС зібралися в декількох десятках метрів від першої акції. Обидві сторони розділив кордон поліції. Учасники обох акцій періодично ображали один одного. При цьому організатори з обох сторін закликали не піддаватися на провокації.

Під час мітингу перед парламентом противники проведення в Тбілісі гей-парадів заявили, що вимагають від влади на законодавчому рівні заборонити будь-які ходи секс-меншин у грузинській столиці. При цьому вони звинуватили учасників акції, яка проходила паралельно в тому, що вони відмовляються відмежуватися від ЛГБТ-спільноти.

Тим часом, учасники акції з вимогою відставки глави МВС у своїх виступах назвали учасників паралельної акції проросійськими активістами, діями яких керує влада.

Поліція періодично зупиняє учасників обох акцій від спроб з'ясувати стосунки.

Раніше низка представників Грузинської православної церкви, які прийшли на акцію перед парламентом, щоб підтримати вимоги заборони маніфестацій ЛГБТ, закликали всіх розійтися по домівках, однак не всі підтримали цей заклик.

На одній акції голосно звучить музика, на інший тривають виступи її учасників. З обох сторін лунають заклики до поліції забезпечити порядок. Організатори обох акцій заявляють, що їх протест не припиниться до виконання владою їхніх вимог.

У понеділок у Тбілісі пройшли також акції на захист прав ЛГБТ біля будівлі МВС і проти пропаганди війни з Росією перед будівлею приватної телекомпанії "Руставі-2". Ці дві акції вже завершилися без ексцесів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА