08:50 09.07.2019

У Харкові директор центру соцслужб, недбалість якої привела до смерті 3-річного малюка, отримала умовний термін, прокуратура наполягає на реальному покаранні

2 хв читати
У Харкові директор центру соцслужб, недбалість якої привела до смерті 3-річного малюка, отримала умовний термін, прокуратура наполягає на реальному покаранні

Жовтневий районний суд Харкова виніс вирок у справі директора центру соціальних служб у справах сім'ї, дітей та молоді одного з районів міста і визнав її винною в службовій недбалості, яка призвела до смерті 3-річну дитину (ч. 2 ст. 367 КК України).

"Посадову особу, чия байдужість призвела до трагедії, засудили до 3 років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну на 1 рік. Окрім того, їй на 1 рік заборонили займати керівні посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій ... після вивчення повного тексту вироку прокуратура оскаржує це судове рішення в апеляційній інстанції", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Під час судових дебатів прокурор вимагав призначити обвинуваченій покарання у вигляді 5 років реального позбавлення волі. Свою позицію він мотивував обставинами злочину, а також тим, що в ході судового слідства обвинувачена намагалася перекласти провину на інших осіб, заперечувала наявність недоліків у своїй роботі, давала "сумнівні і плутані показання" і байдуже реагувала на смерть малолітньої дитини.

Як повідомлялося, на початку вересня 2017 року до центру соцслужб звернувся чоловік, який вимагав забрати з сім'ї його сестри двох дітей (6 і 3 років), оскільки батько сімейства систематично їх б'є. Але директор центру організувала перевірку тільки "на папері". Фактично фахівці центру не відвідували проблемну сім'ю, звіт з перевірки склали зі слів матері малюків, що заперечувала всю інформацію про насильство в сім'ї.

26 вересня 2017 року 3-річного хлопчика "швидка" доставила в лікарню з численними травмами і фізичним виснаженням. Наступного ранку дитина померла.

У жовтні 2018 Жовтневий суд Харкова визнав матір винною у злісному невиконанні обов'язків з догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України) та засудив її до 8 років позбавлення волі. Батько визнаний винним у тортурах, умисному нанесенні тілесних і тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч.1 ст. 127, ч.1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України) і засуджений до 10 років позбавлення волі.

Окрім того, вступив у силу вирок щодо співробітниці служби у справах дітей, яку так само визнали винною в службовій недбалості.

У Жовтневому районному суді Харкова знаходиться кримінальне провадження щодо ювенального інспектора, яка також не виконала жодних дій для збереження життя малюка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА