12:25 09.07.2019

ДБР здійснює обшуки в офісі ДФС у Волинській області

2 хв читати
ДБР здійснює обшуки в офісі ДФС у Волинській області

Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснює обшуки в територіальному офісі Державної фіскальної служби у Волинській області, співробітники якої покривали незаконну торгівлю податковими кредитами, повідомила заступник директора ДБР Ольга Варченко.

"Коментую ситуацію з обшуками у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області, які зараз проводимо спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією. Ситуація така: слідчі викрили протиправну схему, в якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі "послуги" свій відсоток", - написала вона.

За словами Варченко, схема полягала в тому, що підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після їх розмитнення продавало їх кінцевому споживачу.

"Згодом ці транспортні засоби перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були "транзитними", тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків", - розповіла Варченко.

За попередніми підрахунками, діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн грн.

Як уточнила прес-служба ДБР, слідчі центрального апарату Держбюро розслідувань викрили незаконну схему формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів у Волинській області. Схема діяла за сприяння та безпосередньої участі посадових осіб ГУ ДФС у Волинській області.

"Нині слідчі ДБР проводять 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його службових осіб. Також обшуки проводяться за адресами діяльності конвертаційних груп, під час яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми", - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід - департамент захисту економіки Нацполіції.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА