17:59 09.07.2019

Детективи НАБУ повідомили міністру Насалику про підозру

1 хв читати
Детективи НАБУ повідомили міністру Насалику про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику про внесення в електронні декларації недостовірних відомостей.

"Розслідуванням встановлено, що в 2014 році підозрюваний отримав позику $ 1,249 млн від фізичної особи. Проте на порушення вимог закону України "Про запобігання корупції" чиновник не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях (за 2015-2018 роки)", - йдеться в повідомленні САП .

Дії міністра кваліфіковані за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України "Про запобігання корупції").

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У повідомленні САП не зазначено прізвище міністра.

Насалик є міністром енергетики і вугільної промисловості з квітня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА