20:48 09.07.2019

Труханов назвав рішення суду щодо заводу "Краян" особистою перемогою і "вироком старій системі"

3 хв читати
Труханов назвав рішення суду щодо заводу "Краян" особистою перемогою і "вироком старій системі"

Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявляє, що виправдувальний вирок, який у вівторок виніс Малиновський районний суд Одеси у справі про купівлю одеською міськрадою будівлі ВАТ ХК "Краян" за завищеною вартістю, є відновленням справедливості й назвав його "вироком старій системі" .

"Усі звинувачення САП щодо купівлі будівлі колишнього заводу "Краян" визнані не доведеними. Це - більше, ніж відновлення справедливості. Це більше, ніж моя особиста перемога і перемога моєї команди. Це - вирок усій старій системі, за якої такий процес міг взагалі відбуватися, що з самого початку був схожий на театр абсурду", - написав Труханов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому він зазначив, що попереду "багато роботи", і висловив надію, що "нам більше не доведеться витрачати час на боротьбу з вітряними млинами". "Упевнений, що у нас все вийде", - додав Труханов.

Як повідомлялося, суд повністю виправдав Труханова, його заступника Павла Вугельмана й інших фігурантів, оскільки їхня провина не була доведена.

САП має намір оскаржити виправдувальний вирок, а НАБУ заявило про підтримку позиції САП. У САП зазначили, що, на думку сторони обвинувачення, детективи провели всебічне, повне і об'єктивне досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні, зібрали безліч належних та допустимих доказів, які в своїй сукупності в повному обсязі доводять винність міського голови Одеси та інших осіб у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, у свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Однак детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запобігли цій спробі й домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі.

14 лютого 2018 року Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" за підозрою в заволодінні коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем із придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян".

За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

16 лютого Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП").

У березні 2018 р. Солом'янський районний суд Києва відновив арешт 185 млн грн, які було сплачено з міського бюджету Одеси за будівлю ВАТ ХК "Краян", і ухвалив рішення про їх передання в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

8 жовтня 2018 року САП направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Одеського міського голови Труханова та інших чиновників Одеської міської ради за фактом заволодіння коштами міського бюджету під час купівлі будівель ВАТ "ХК "Краян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА