08:45 10.07.2019

Білий дім попередив Конгрес, що може накласти вето на військовий бюджет, якщо він буде урізаний

2 хв читати
Білий дім попередив Конгрес, що може накласти вето на військовий бюджет, якщо він буде урізаний

Президент США Дональд Трамп може накласти вето на оборонний бюджет країни на 2020 рік, якщо Конгрес знизить його до $733 млрд із запитаної суми в $750 млрд, заявив Білий дім.

Проект військового бюджету в розмірі $733 млрд має на поточному тижні розглянути Палата представників Конгресу.

Якби версію закону про національну оборону "було представлено президенту в його нинішньому вигляді, радники рекомендували б йому накласти на неї вето", йдеться в заяві адміністрації.

"Хоча адміністрація високо оцінює інвестиції комітету зі збройних сил Палати представників у ключові пріоритети національної безпеки і його підтримку чоловіків та жінок у збройних силах і членів їхніх сімей, проект бюджету HR 2500 містить низку положень, які викликають глибоке занепокоєння", - йдеться в заяві Білого дому.

Демократи в Палаті представників стверджують, що подальше нарощування ядерного потенціалу США, пропоноване Трампом, "збільшує ризик вплутування в ядерну війну, тоді як адміністрація стверджує, що це зважена відповідь на реальну загрозу", - коментує ситуацію видання The Hill.

Білий дім також виступає проти положень проекту бюджету, які забороняють фінансування підготовки адекватної відповіді на можливі дії Росії після виходу США в серпні з американо-російського договору щодо ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), а також з Договору з відкритого неба.

США обвинувачують Росію в тому, що вона порушує умови ДРСМД. У зв'язку з цим у заяві йдеться про те, що відмова від фінансування створення ракет середньої та малої дальності призведе до того, що союзники з НАТО "поставлять під сумнів рішучість (США - ІФ) забезпечити, щоб Росія не змогла досягти військової переваги".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА