08:49 10.07.2019

Названо головного претендента на пост глави Пентагону

1 хв читати
Названо головного претендента на пост глави Пентагону

Головним претендентом на пост міністра оборони США є Марк Еспер. Про це повідомляє газета Military Times з посиланням на джерела в американському оборонному відомстві.

Нині Еспер обіймає посаду виконуючого обов'язки міністра оборони. Згідно з процедурою затвердження на пост глави Пентагону, особа, що перебуває в статусі виконуючого обов'язки, не може займати пост міністра. При цьому, як стверджує видання, посаду виконуючого обов'язки глави Пентагону тимчасово може зайняти міністр ВМС США Річард Спенсер. Зазначається, що новий глава Пентагону повинен бути призначений до кінця липня.

У середині червня Білий дім повідомляв про намір президента США Дональда Трампа висунути на пост глави Пентагону Еспера, який почав виконувати обов'язки міністра оборони в середині червня. Він зайняв цю посаду замість звільненого Патрика Шанахана, який виконував обов'язки керівника військового відомства з січня. Трамп уточнював, що не просив Шанахана про відставку, однак, як повідомляв телеканал NBC, американський президент неодноразово замислювався щодо альтернативних кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА