14:00 10.07.2019

Представництво ЄС закликає депутатів ВР ухвалити законопроект про роботу ВАКС

2 хв читати
Представництво ЄС закликає депутатів ВР ухвалити законопроект про роботу ВАКС

Представництво Європейського Союзу в Україні закликає депутатів Верховної Ради ухвалити законопроект, який дасть можливість усунути потенційну проблему перевантаження суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і забезпечить ефективність розгляду кримінальних проваджень за корупційними злочинами чиновників.

"Ми закликаємо депутатів ефективно використовувати останню пленарну сесію і ухвалити ключовий законопроект №10426 про роз'яснення юрисдикції Вищого антикорупційного суду", - йдеться в повідомленні прес-служби представництва в Twitter у середу.

Дипломати зазначили, що для боротьби з корупцією вкрай важливо, щоб ВАКС міг зосередитися тільки на справах, які розслідує НАБУ, але не був перевантажений тисячами інших справ.

Як повідомлялося, Зеленський у понеділок вніс до ВР законопроект про зміни до закону про ВАКС, що стосуються початку роботи суду. Документ зареєстровано за №10426 8 липня.

За словами президента, законопроект також дасть змогу усунути потенційну проблему перевантаження суддів ВАКС і забезпечить ефективність розгляду кримінальних проваджень стосовно корупційних злочинів чиновників. Суд зосередиться на кримінальних процесах, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду або до дня початку його роботи, якщо досудове розслідування здійснюють або здійснювали детективи НАБУ й закінчили прокурори САП.

У травні збори суддів Вищого антикорупційного суду України ухвалили рішення про початок роботи суду 5 вересня 2019 року. Збори суддів ВАКС обрали його головою суддю першої інстанції Олену Танасевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА