14:05 10.07.2019

Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті майна Ющенка

2 хв читати
Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті майна Ющенка

Третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко повідомив, що Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про накладення арешту на його майно в рамках справи про пособництво Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією "Межигір'я".

"09.07.2019 Печерський районний суд. Києва відмовив у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про арешт майна Віктора Ющенка", - написав Ющенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Крім того, Ющенко переконаний, що в справі очевидний політичний контекст.

"Суспільство бачить і оцінює, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані. Саме тому і доводиться вишукувати нові гучні справи та імітувати бурхливу діяльність", - підсумував він.

Як повідомлялося, 5 липня керівник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що слідчий Генеральної прокуратури України просить суд заарештувати майно Ющенка.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко повідомив про те, що Генпрокуратура повідомила Ющенку про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України у справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році.

У Генеральній прокуратурі України підтвердили, що Ющенко підозрюється в заволодінні комплексом будівель і споруд резиденції "Межигір'я" і будинком в с.Нові Петрівці (Київська обл.), а також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, 24 травня 2019 року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015 року, було складено і відправлено письмове повідомлення про підозру Ющенку.

Ющенко підтвердив факт вручення підозри, але відкинув будь-які звинувачення і заявив про політичний підтекст цієї справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА