14:32 10.07.2019

Насалик вважає підозри НАБУ і САП безпідставними

2 хв читати
Насалик вважає підозри НАБУ і САП безпідставними

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик вважає безпідставним повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про підозру щодо внесення ним в електронні декларації недостовірних відомостей.

"Ніякого обшуку в моєму будинку в Козині не було, як не було і розписок – лише "липа", що вже встановлено експертизою МВС і СБУ. А що стосується підозри НАБУ і САП щодо нібито декларування мною недостовірної інформації, то повідомляю, що ця підозра була підготовлена на основі відповідного рішення НАЗК, яке було визнано незаконним та скасовано Верховним Судом України ще 10 квітня 2019 року", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, в останні дні на нього "виливається багато бруду в інтернеті", що, на його думку, пов'язано в висуненням в народні депутати.

Раніше, 9 липня, НАБУ і САП повідомили Насалику про підозру в декларуванні недостовірної інформації на підставі розслідування про отримання ним у борг $1,249 млн від фізособи, що він не відобразив у деклараціях за 2015-18 рр.

Згідно з даними реєстру судових рішень, рішення Верховного Суду пов'язано з декларуванням міністром 50% -ї частки в офісі у Києві, придбаному його дружиною.

Справа про стягнення з Насалика заборгованості $1,249 млн ініціював Петро Димінський, за позовом якого Печерський райсуд Києва у липні 2017 року заарештував квартиру і житловий будинок міністра. У вересні суд скасував рішення про арешт майна як забезпечення позову, але в листопаді-2017 Димінський домігся арешту двох земельних ділянок міністра.

Насалик стверджує, що не підписував із Димінським у липні 2014 року договорів, не отримував від нього грошей, а наданий оригінал договору позики не містить його власноручного підпису.

Згідно з останнім оприлюдненим у реєстрі рішенням у справі № 757/38773/17-ц, 21 травня 2019 року Печерський районний суд доручив провести експертизу почерку на документі Київському науково-дослідному інституту судових експертиз у термін до двох місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА