17:25 10.07.2019

CБУ викрила підполковника Нацгвардії з громадянством РФ, який незаконно збирав секретні дані в штабі АТО

1 хв читати
CБУ викрила підполковника Нацгвардії з громадянством РФ, який незаконно збирав секретні дані в штабі АТО

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України викрили підполковника Національної гвардії України з громадянством РФ, який раніше у штабі антитерористичної операції накопичував на флеш-носіях секретну інформацію про бойові завдання Нацгвардії.

Як повідомив у середу прес-центр СБУ, оперативники спецслужби задокументували, що в 2014 році чоловік, підтримуючи ідеологію «руского міра», виїхав у тимчасово анексований Крим, де отримав паспорт громадянина РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і в пільговому порядку оформив російську військову пенсію, оскільки в 1995 році в складі Збройних сил країни-агресора брав участь у бойових діях у Чечні.

Співробітники СБУ встановили, що в 2016 році підполковник влаштувався на військову службу в Головне управління Нацгвардії України за сприяння колишнього керівництва НГУ. Він отримав допуск до державної таємниці й звернувся до командування з ініціативою направити його в район проведення АТО.

"Перебуваючи в штабі АТО, підполковник, порушуючи встановлені вимоги режиму секретності, накопичував на особистих флеш-носіях великий обсяг секретної інформації про виконання бойових завдань підрозділами НГУ зі складу сил антитерористичної операції", - наголошується в повідомленні.

Для попередження витоку і розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили з незаконного обігу виявлені носії інформації. Підполковника відсторонено від виконання службових обов'язків. Отримані щодо нього матеріали передано до органів досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА