19:06 10.07.2019

Біля автомобіля, який потрапив під обстріл на виїзді з Гранітного, стояла машина голови Донецької ОДА, він не постраждав

2 хв читати
Біля автомобіля, який потрапив під обстріл на виїзді з Гранітного, стояла машина голови Донецької ОДА, він не постраждав

Український військовослужбовець загинув і ще один дістав поранення внаслідок влучення протитанкової керованої ракети в кузов військового вантажного автомобіля на околиці с. Гранітне Волноваського району Донецької області в середу вдень.

"Сьогодні близько 15:00 у районі південної околиці Гранітного ворожий протитанковий ракетний комплекс вразив вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів об'єднаних сил. Унаслідок влучення протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Іще один військовослужбовець дістав поранення середньої тяжкості", - повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у середу.

Пораненому військовослужбовцю надано медичну допомогу, його евакуювали в один із медичних закладів.

Як повідомила прес-служба президента України Володимира Зеленського, коментуючи обстріл, глава держави назвав його спробою зірвати Мінський процес.

"Автомобіль голови Донецької ОДА, який стояв неподалік, не постраждав", - зазначено в повідомленні прес-служби президента.

Уточнюється також, що це сталося на виїзді з Гранітного в бік КПВВ "Гнутове".

Як повідомило інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерело, під обстріл потрапив автомобіль із колони, в якій пересувався голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, він не постраждав.

Журналіст Тетяна Ніколаєнко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Кириленко "без попередження поїхав на лінію вогню", і керівництво ООС дізналося про це "за фактом трупа".

Віце-прем'єр України Павло Розенко поділився її постом і прокоментував: "Вважаю, що голова Донецької ВЦА Павло Криленко має бути негайно відсторонений президентом Володимиром Зеленським від посади на час проведення розслідування. А військова прокуратура негайно розпочати розслідування всіх фактів, що призвели до загибелі людей".

Як повідомлялося, 5 липня президент Зеленський представив активу Донецької області нового голову Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка.

Кириленку 33 роки. Підполковник юстиції, військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону (з вересня 2017 року). У 2008-му закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. Працював у прокуратурах Донецької області, АР Крим і в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА