10:31 11.07.2019

МЗС повідомляє про врегулювання ситуації з українським блогером Суріним, затриманим в Ірані за запуск дрона

1 хв читати
МЗС повідомляє про врегулювання ситуації з українським блогером Суріним, затриманим в Ірані за запуск дрона

 Консульська служба Міністерства закордонних справ України повідомляє про завершення в середу, 10 липня, заходів щодо врегулювання ситуації з українським блогером Артемієм Суріним, затриманим в Ірані за підозрою в шпигунстві під час запуску дрона.

"Висловлюємо вдячність іранській стороні за співпрацю під час вирішення цього питання. Зазначена ситуація, як й інші надзвичайні випадки, в які потрапляють громадяни України, перебувають під особистим контролем президента України. Відзначаємо ефективну та злагоджену роботу Посольства України в Ірані. Захист прав громадян України за кордоном є місією кожного українського консула", - повідомляє департамент Консульської служби МЗС на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За даними ЗМІ, Суріна затримали іранські правоохоронці 8 липня, його взяли під варту, він пройшов допити. 10 липня за сприяння українських дипломатів його було звільнено й вивезено на територію Азербайджану на авто з дипломатичними номерами, звідки вже блогер вирушив додому, в Україну.

Сурін розпочав свою кругосвітню подорож у жовтні минулого року, він мав намір побувати в 40 країнах на всіх континентах і перетнути три океани без авіаперельотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА