13:31 11.07.2019

Двох росіян заарештовано в Білорусі у зв'язку з НП на салюті в Мінську, обвинувачення їм ще не пред'явлено

2 хв читати

Двоє громадян Росії, затриманих раніше у зв'язку з НП на салюті в День незалежності у Мінську, взято під варту, повідомив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич.

"Поки що обвинувачення не пред'явлено. У нас на це є десять днів. У ці терміни воно буде пред'явлено. Запобіжний захід обрано у вигляді взяття під варту", - сказав Носкевич журналістам у Мінську в четвер.

За його словами, затримані росіяни співпрацюють зі слідством. "Багато в чому їхні показання проллють світло на реальну картину події", - вважає голова СК.

Носкевич повідомив, що слідство все ще розглядає чотири версії події. "Найбільш очевидна, і вона вже знаходить підтвердження, версія про те, що піротехнічні заряди були, швидше за все, неналежної якості. Тепер питання інше - вони спочатку були неналежної якості чи такими стали, це найактуальніший предмет розслідування", - додав голова СК.

3 липня - в День незалежності Білорусі під час святкового салюту в Мінську відбулися вибухи трьох мортир, з яких проводився салют. Унаслідок вибухів загинула жінка, ще 10 осіб отримали травми. Вибуховою хвилею вибило шибки у навколишніх будинках.

Під час салюту в Мінську очевидці в соціальних мережах повідомляли про надзвичайну подію. Зокрема, було оприлюднено фото- і відеоматеріали, на яких видно, що розрив снарядів відбувався дуже низько, практично біля самої землі.

СК Білорусі порушив кримінальну справу за частиною 2 статті 463 (порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) Кримінального кодексу республіки.

У Міністерстві оборони Білорусі повідомили, що салютні установки і феєрверки, які вибухнули, було закуплено в російському ВАТ "Піро-Росс" (Сергієв Посад).

4 липня в рамках порушеної кримінальної справи в Мінську було затримано двох представників компанії-постачальника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА