13:33 11.07.2019

Особа Сталіна у 40% українців викликає ворожість, страх або ненависть - опитування КМІС

2 хв читати
Особа Сталіна у 40% українців викликає ворожість, страх або ненависть - опитування КМІС

 Українці здебільшого негативно або байдуже ставляться до особи Сталіна, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в період з 24 травня по 7 червня.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими на сайті КМІС у четвер, 40% респондентів ставляться до Сталіна вороже, з острахом або ненавистю, 25% - байдуже, 16% - позитивно (з повагою, симпатією чи захватом).

"Мудрим керівником" вважає Сталіна 31% населення (47% із цим не згодні). Водночас 72% згодні з тим, що "Сталін - жорстокий тиран, винний у знищенні мільйонів безневинних людей".

61% опитаних зазначили, що не вважають, що "наш народ ніколи не зможе обійтися без керівника такого типу, як Сталін, який прийде і наведе лад". Три чверті респондентів зазначили, що не хотіли б жити і працювати при такому керівникові країни, як Сталін.

Опитування проводилося з 24 травня по 7 червня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2021 респондента в 110 населених пунктах усіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, контрольованих Україною.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА