20:29 11.07.2019

МЗС закликає міжнародну спільноту відреагувати на масові затримання 45 кримських татар на акціях у Москві

2 хв читати
МЗС закликає міжнародну спільноту відреагувати на масові затримання 45 кримських татар на акціях у Москві

Міністерство закордонних справ України протестує проти масових затримань кримських татар у Москві та закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Росію з метою припинення переслідування кримськотатарського народу.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з неправомірним затриманням російськими силовиками 45 кримських татар, які зібралися біля будівлі Верховного суду РФ у Москві на мирну акцію підтримки співвітчизників, засуджених за сфабрикованими звинуваченнями в участі у діяльності т. зв. терористичної організації", - йдеться в заяві МЗС України, поширеній прес-службою міністерства в четвер.

На думку Києва, вчорашній розгін пікету кримських татар поблизу Кремля та сьогоднішнє безпідставне затримання мітингувальників знову продемонструвало "незмінність репресивної політики РФ стосовно кримських татар, спрямованої на витіснення кримськотатарського народу з тимчасово окупованого півострова".

Саме ж рішення Верховного суду РФ щодо апеляції на рішення Північно-Кавказького окружного військового суду у "справі Хізб ут-Тахрір", яке на кілька місяців зменшує багаторічні терміни ув'язнення незаконно утримуваних українських громадян, МЗС України називає "цинічним знущанням над українськими політичними в'язнями". Це рішення також "підтверджує факт відсутності справедливого та незалежного судочинства в РФ".

"Закликаємо міжнародну спільноту засудити ці неправомірні дії Російської Федерації і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення порушень прав людини та переслідування кримськотатарського народу, а Російську Федерацію - негайно звільнити незаконно утримуваних в РФ громадян України", - йдеться в заяві МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА