13:07 12.07.2019

СБУ не надала дозволу Надії Савченко на перетин "лінії розмежування" на Донбасі - Тука

2 хв читати
СБУ не надала дозволу Надії Савченко на перетин "лінії розмежування" на Донбасі - Тука

Служба безпеки України не надала дозволу на перетин "лінії розмежування" на Донбасі народному депутату України Надії Савченко, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Як і очікував здоровий глузд, Служба безпеки не надала дозволу на перетин лінії розмежування шанувальниці сюрреалізму і терористів - Надії Савченко", - написав Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 9 липня народний депутат України Надія Савченко, яка балотується до Верховної Ради і щодо якої триває слідство, заявила про намір відвідати окуповану Горлівку (Донецька обл.) для зустрічі з виборцями. Савченко зазначила, що вже отримала один пропуск від штабу Операції об'єднаних сил, щоб перетнути КПВВ на лінії розмежування, і чекає іншого пропуску, який видає СБУ. За словами нардепа, її команда на початку минулого тижня вже звернулися по такий пропуск, і нині чекає на відповідь.

5 червня партія "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" провела з'їзд, на якому було ухвалено рішення про участь у позачергових виборах до Верховної Ради. Також 20 червня партія Надії Савченко висунула сім кандидатів у народні депутати у мажоритарних виборчих округах.

Як відомо, правоохоронні органи підозрюють Савченко в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скасування конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вона перебувала під вартою з 23 березня 2018 року.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу Савченко-Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області.

У ніч на 16 квітня Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня сплив термін їх тримання під вартою, який не було продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА