13:07 12.07.2019

СБУ не надала дозволу Надії Савченко на перетин "лінії розмежування" на Донбасі - Тука

2 хв читати
СБУ не надала дозволу Надії Савченко на перетин "лінії розмежування" на Донбасі - Тука

Служба безпеки України не надала дозволу на перетин "лінії розмежування" на Донбасі народному депутату України Надії Савченко, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Як і очікував здоровий глузд, Служба безпеки не надала дозволу на перетин лінії розмежування шанувальниці сюрреалізму і терористів - Надії Савченко", - написав Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 9 липня народний депутат України Надія Савченко, яка балотується до Верховної Ради і щодо якої триває слідство, заявила про намір відвідати окуповану Горлівку (Донецька обл.) для зустрічі з виборцями. Савченко зазначила, що вже отримала один пропуск від штабу Операції об'єднаних сил, щоб перетнути КПВВ на лінії розмежування, і чекає іншого пропуску, який видає СБУ. За словами нардепа, її команда на початку минулого тижня вже звернулися по такий пропуск, і нині чекає на відповідь.

5 червня партія "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" провела з'їзд, на якому було ухвалено рішення про участь у позачергових виборах до Верховної Ради. Також 20 червня партія Надії Савченко висунула сім кандидатів у народні депутати у мажоритарних виборчих округах.

Як відомо, правоохоронні органи підозрюють Савченко в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скасування конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вона перебувала під вартою з 23 березня 2018 року.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу Савченко-Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області.

У ніч на 16 квітня Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня сплив термін їх тримання під вартою, який не було продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА