15:56 12.07.2019

Портнов повідомив про закриття справи щодо подання ним до ДБР нібито завідомо неправдивої заяви

2 хв читати
Портнов повідомив про закриття справи щодо подання ним до ДБР нібито завідомо неправдивої заяви

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що Національна поліція закрила кримінальне провадження щодо подання ним завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину.

"Коли Порошенко (п'ятий президент України Петро Порошенко - ІФ) повідомив, що стосовно мене розпочато кримінальне провадження про нібито неправдиві заяви в ДБР (Державне бюро розслідувань - ІФ) про вчинення ним злочинів, він мав спрогнозувати, що на другому кроці отримає ще один швидкий удар - постанову про закриття цієї справи, що призведе до додаткової юридичної та інформаційної легалізації моїх дій", - написав Портнов у своєму Telegram-каналі в п'ятницю.

"Тепер юридично встановлено, що ніяких неправдивих відомостей, наданих мною правоохоронцям про його злочинну діяльність, немає", - додав він.

Портнов також опублікував повідомлення Нацполіції, згідно з яким кримінальне провадження від 21 червня 2019 року за фактом можливого завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину закрито у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Як повідомлялося, 25 червня адвокат Порошенка Головань повідомив, що за фактом завідомо неправдивих повідомлень Портнова про нібито вчинення злочинів п'ятим президентом Порошенком зареєстровано кримінальне провадження.

"Відповідальність за це передбачено в Кримінальному кодексі - завідомо неправдиві показання. Зараз я можу сказати, що зареєстровано кримінальне провадження за чотирма епізодами діяльності пана Портнова - щодо заяв про ситуацію з українськими моряками, телеканалу "Прямий", щодо "Кузні на Рибальському" та Вищої ради правосуддя... на наше глибоке переконання, кожна з цих заяв - це абсолютно неправдиве повідомлення про злочин, і ми на цьому наполягаємо, і зареєстровано відповідне кримінальне провадження", - розповів Головань.

26 червня Ігор Головань повідомив, що кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивих повідомлень Портнова про нібито вчинення злочинів Порошенком зареєстровано Нацполіцією. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 21 червня. Справа розслідується за ч.2 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА