18:18 12.07.2019

Церемонія закриття навчань Sea Breeze-2019 відбулася в Одесі

2 хв читати
Церемонія закриття навчань Sea Breeze-2019 відбулася в Одесі

В Одесі відбулася урочиста церемонія закриття міжнародних навчань Sea Breeze-2019.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Державної прикордонної служби України, напередодні офіційної церемонії закриття навчань за традицією корабельно-катерний склад морського компоненту виконав фінальну вправу - Fotex.

"Вишикувавшись у спеціально сформований стрій, кораблі демонструють прапори держав-учасниць компоненту і символічно проводжають тих, хто з району навчань вибуває за наступним завданням свого командування", - йдеться в повідомленні.

Підбиваючи підсумки навчань в Одеському будинку офіцерів, керівник навчань від України Олексій Неїжпапа зазначив, що українські та американські військові "все яскравіше демонструють злагоджену і ефективну спільну роботу в морі, на суші, в повітрі".

"Зростає вишкіл персоналу, розуміння не лише завдань у рамках навчань, а й перспектив застосування отриманих навичок у повсякденній службі. І ми готові нарощувати компоненти, розширювати програму, вдосконалювати сценарії. Тому попереду планування Sea Breeze-2020, де ми все це втілимо", - зазначив Неїжпапа.

Капітан 1 рангу Метью Леман, який протягом останніх років керував навчаннями від американської сторони, анонсував, що у зв'язку з його переведенням на іншу посаду надалі США представлятиме інший керівник навчань. А на згадку про плідну співпрацю отримав від ВМС ЗСУ спеціально виготовлений пам'ятний знак.

У військово-морських маневрах у рамках міжнародних навчань Sea Breeze цього року були задіяні близько 30 кораблів, 30 літаків і вертольотів, 3 тис. військовослужбовців країн-членів НАТО - США, Великої Британії, Канади, Італії, Туреччини, Болгарії, Румунії, Польщі, Данії, Греції, Латвії і Естонії, а також їхніх союзників - України, Грузії, Молдови, Швеції та ОАЕ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА