18:31 12.07.2019

Зеленський помилував Литвинова, засудженого в РФ до терміну й переданого Україні для відбування покарання

1 хв читати
Зеленський помилував Литвинова, засудженого в РФ до терміну й переданого Україні для відбування покарання

Заступник міністра юстиції України Сергій Петухов на виконання указу президента України про помилування підписав наказ про звільнення з Диканівської виправної колонії №12 у Харківській області українського політв'язня Сергія Литвинова, якого в Росії засудили до тюремного терміну за сфабрикованими обвинуваченнями й передали Україні для відбування покарання.

"Підписав наказ про негайне звільнення Сергія Литвинова з Диканівської виправної колонії", - написав Петухов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Згідно з наказом Мін'юсту, який також оприлюднив у соцмережі Петухов, указ президента України Володимира Зеленського №517/2019 про помилування Литвинова датований 11 липня 2019 року.

Як повідомлялося, Литвинова обвинувачували у скоєнні в складі батальйону "Дніпро" вбивств кількох мирних жителів на території Луганської області та застосуванні в збройному конфлікті заборонених засобів і методів ведення війни, проте ці факти не підтвердилися.

Також Литвинову інкримінували розбійний напад. Російська прокуратура стверджувала, що влітку 2014 року Литвинов за змовою з двома українськими військовослужбовцями скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на росіянина. Нападники нібито викрали два автомобілі, що належали потерпілому, й завдали йому тілесних ушкоджень.

У цій справі 20 квітня 2016 року суд Ростовської області (РФ) засудив Литвинова до 8,5 року колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА