19:13 12.07.2019

Директору НАБУ Ситнику вручили протокол у справі про його корупційне діяння

2 хв читати
Директору НАБУ Ситнику вручили протокол у справі про його корупційне діяння

Директору Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артему Ситнику поліція вручила протокол про корупцію, повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Сьогодні директор НАБУ А.Ситник вчергове не прийшов на виклик до Нацполіції у справі про своє корупційне діяння. Цього разу директор антикорупційного відомства "сховався" у відрядження до Харкова. Представник Національної поліції змушений був зачитати адмінпротокол про корупцію на трасі під Полтавою", - написала Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, тепер усі необхідні дії завершені і "справа пішла до суду".

Водночас Сарган не уточнила, у якій саме справі Ситнику вручено протокол. Проте вона прикріпила посилання на сюжет телеканалу "1+1" про те, як директор НАБУ відпочивав на мисливській базі за рахунок друзів.

Як повідомлялося, в травні 2019 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань встановило, що за відпочинок на мисливській базі своєї сім'ї та сім'ї друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник "забув заплатити досить велику суму готівкою".

"Тому сьогодні (10 травня - ІФ) його буде допитано також і з цього питання. У разі відсутності документальних спростувань, інформація про цей факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Тому що коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник має це показати в декларації як подарунок або ж краще заплатити сам", - зазначив генпрокурор.

За його словами, якщо Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського розважального комплексу, він, очевидно, матиме справу з протоколом про корупцію, який розглядає суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА