Події

Французький міністр не має наміру залишати пост, незважаючи на скандал навколо його розкішних вечер

Міністр у справах навколишнього середовища Франції Франсуа де Рюжі заявив, що залишиться на посаді, незважаючи на заяви про те, що він витрачає гроші з державної скарбниці на екстравагантний спосіб життя, повідомляє в п'ятницю французький телеканал BFM TV.

"Звичайно, вам хочеться здатися, коли вас атакують удень і вночі, але я не буду цього робити", - заявив він телеканалу. Міністр додав, що став жертвою "машини, створеної для нападу на нього", проте пообіцяв "повернути кожен спірний євро."

Франсуа де Рюжі зіткнувся з хвилею критики і тиском з боку преси після того, як на сайті політичних розслідувань Mediapart з'явилася інформація про розкішні трапези, які він влаштовує.

Mediapart повідомив, що на обідах, організованих міністром, зокрема подавали лобстерів і марочні вина з льоху парламенту.

Де Рюжі не заперечує, що організовував розкішні застілля, проте заявив, що вони пов'язані з його роботою. Він назвав їх "неофіційними робочими обідами".

На сайті Mediapart також був опублікований звіт, в якому стверджувалося, що Франсуа де Рюжі орендував муніципальну квартиру за пільговою ставкою, незважаючи на те, що його зарплата "набагато вище", ніж дозволена для такої пільги.

Протягом останніх шести місяців у Франції не змовкають протести проти уряду, викликані соціальною нерівністю між керівництвом країни та французькими громадянами, нагадує французька преса.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ