20:44 12.07.2019

Київ купив у "Татра-Юг" один трамвай і вніс передоплату, решта суми буде після коригування бюджету

3 хв читати
Київ купив у "Татра-Юг" один трамвай і вніс передоплату, решта суми буде після коригування бюджету

Міський голова Києва Віталій Кличко, коментуючи розмову з президентом України Володимиром Зеленським щодо закупівлі та плати за трамваї, вироблені на держпідприємстві "Південний машинобудівний завод ім. О.Макарова" (Дніпро), наголосив, що Київ купив у компанії "Татра-Юг" один трамвай і вніс передоплату, решта суми надійде після коригування міського бюджету.

"У "Татра-Юг" ми купили поки що один трамвай і внесли за нього передоплату 10 млн грн. Залишок, і підприємство про це знає, заплатимо після коригування міського бюджету, яке має відбутися на наступній сесії Київради. Також, і я раніше про це говорив, "Татра-Юг" виграла тендер на постачання ще десяти трамваїв, які курсуватимуть на Троєщині. На них теж потрібно виділити кошти рішенням Київради під час коригування бюджету", - наводить коментар Кличка його прес-служба.

Він також наголосив, що Київ закуповує трамваї і іноземного виробництва, і вітчизняного. "Ми придбали для Києва і польські трамваї всесвітньо відомої компанії PESA, і українські - Львівського заводу і "Татра-Юг" (Дніпро). Усі 47 польських трамваїв - сучасні, 4-го покоління, з кондиціонерами, камерами відеоспостереження і Wi-Fi - курсують на лінії швидкісного трамвая. До вітчизняних же, на жаль, є питання. Із десяти львівських трамваїв половину постійно ремонтуємо", - розповів мер.

Кличко також пояснив, що ключовою вимогою тендерів на закупівлю трамваїв є низька підлога (зручність для людей з інвалідністю), але два роки тому "Татра-Юг" таких трамваїв запропонувати не могла.

Крім того, за словами мера, Київ планує найближчим часом закупити трамваї на суму близько EUR25 млн за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на тендерних вимогах, які формулює ЄІБ.

Раніше в п'ятницю співробітники "Татра-Юг" поскаржилися президенту Зеленському на те, що міська влада Києва не розрахувалася за поставлені столиці трамваї. Як повідомила прес-служба глави держави, під час візиту на підприємство Зеленський отримав відповідну скаргу.

Президент одразу ж зателефонував меру Києва з проханням вирішити це питання. "Вони виконали замовлення, а грошей люди не отримали. До мене звертаються як до президента, я телефоную вам", - сказав він під час розмови з Кличком.

Президент продовжив: "Але найголовніше питання не в цій заборгованості, хоча я прошу вас її сплатити, а в тому, що вони хотіли брати участь у тендері, але його кваліфікаційні умови прописали таким чином, що український виробник не може брати в ньому участь. Тобто умови прописані під постачання з-за кордону".

Зеленський також попросив Кличка по можливості розібратися з фінансами.

"А про те, як використовувати нашого вітчизняного виробника, який для нас у пріоритеті, ми з вами поспілкуємося окремо", - завершив розмову президент.

"Татра-Юг" створено в 1993 році як спільне українсько-чеське підприємство на базі ВО "Південмаш" (Дніпро) спільно з підприємством "Татра" (Чехія).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА