09:04 13.07.2019

У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

3 хв читати
У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

У Києві поліцейські розшукують зловмисника, який вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета, повідомив відділ комунікації столичної поліції.

У повідомленні не вказується назва телеканалу, але за даними деяких ЗМІ, йдеться про телеканал "112.Украіна".

"В результаті (обстрілу - ІФ) ніхто не постраждав. Подію кваліфіковано як терористичний акт. У столиці введена спеціальна поліцейська операція із затримання стрілка", - інформує столична поліція.

О 3:40 в поліцію надійшло повідомлення про те, що місцеві жителі чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі Києва. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи територіального і Головного управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи і екіпажі патрульних.

"Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі і оточили територію, прилеглу до місця злочину. При відпрацюванні знайшли відстріляний тубус гранатомета, який направлять на проведення експертизи", - наголошується в повідомленні.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нині зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до скоєння правопорушення, а також мотиви його здійснення.

Всі зібрані матеріали будуть за підслідністю передані до Служби безпеки України для подальшого розслідування.

Власник телеканалу "112. Україна", а також телеканалів NewsOne і ZIK - народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок").

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

У березні минулого року "Братство" Дмитра Корчинського блокувало офіс телеканалу "ZIK, у зв'язку з підготовку зміни власника та інформаційної політики. "Медведчук має намір купити ZIK... Активісти "Братства" почали цілодобове пікетування ZIK'а з метою продемонструвати готовність знищити цей канал в разі остаточного придбання його Москвою", – заявив тоді Корчинський.

У жовтні минулого року партія ""Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявила, що "офіційна зміна власника телеканалу NewsOne на народного депутата Козака – особи з близького оточення Віктора Медведчука – є остаточним і беззаперечним доказом того, що цим ідеологічним бенефіціаром телеканалу є Росія, а справжнім власником – Медведчук".

Водночас заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук на засіданні Верховної Ради 11 липня 2019 року заявила, що у Нацради немає доказів зв'язку телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK з главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

"Ми живемо в правовій державі, тому керуємося виключно нормами закону... насправді ці канали куплені підставною особою, тобто зв'язку з Медведчуком ми довести не можемо", - заявила Фещук на вечірньому засіданні Верховної Ради у четвер.

Вона також повідомила, що Нацрада з телебачення і радіомовлення співпрацює з Антимонопольним комітетом України для встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK. Заступник голови Нацради уточнила, що "ці дії вже почалися після того, як стало відомо, що пан Козак (народний депутат від фракції "Опозиційний блок", власник телеканалів "112 Україна" і NewsOne Тарас Козак – ІФ) придбав ZIK".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА