22:00 13.07.2019

Британський МЗС назвав умови звільнення іранського танкера Grace 1

1 хв читати
Британський МЗС назвав умови звільнення іранського танкера Grace 1

Лондон сприятиме звільненню іранського супертанкера Grace 1 при наявності гарантії, що він не попрямує до Сирії. Про це повідомив в Twitter британський міністр закордонних справ Джеремі Хант.

За його словами, його розмова з головою МЗС Ірану Мохаммад Джавадом Заріфом була конструктивною. "Стурбованість у нас викликає не походження нафти на Grace 1, а пункт призначення", - заявив Хант.

Глава МЗС Британії зазначив, що після правової процедури в судах Гібралтару Велика Британія "сприяла б звільненню танкера, якби отримала гарантії, що він не попрямує до Сирії". Хант додав, що його іранський колега хоче вирішити проблему і "не прагне до ескалації".

Іранський супертанкер Grace 1,що йшов під прапором Панами, був захоплений у водах Гібралтарської протоки 4 липня. Судно перевозило сиру нафту на підприємство, що знаходиться в Сирії.

За даними сервісу MarineTraffic, Grace 1 з вантажем сирої нафти прямував з порту Хаурія-Факкан в Об'єднаних Арабських Еміратах під прапором Панами. Відповідно до даних порталу BalticShipping, судно належить компанії Russian Titan Shipping Line, зареєстрованій в Дубаї.

Як заявила британська влада, танкер був затриманий через порушення режиму санкцій Євросоюзу. Після інциденту МЗС Ірану викликав британського посла, оскільки затримання танкера в Тегерані визнали незаконним.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА