08:42 14.07.2019

США мають намір наступного тижня оголосити про санкції проти Туреччини за придбання у РФ С-400

2 хв читати
США мають намір наступного тижня оголосити про санкції проти Туреччини за придбання у РФ С-400

Влада США наступного тижня планує озвучити санкції проти Анкари за покупку у Росії зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Раніше Вашингтон неодноразово погрожував Анкарі санкціями, зокрема, виключенням з програми створення винищувачів-бомбардувальників F-35, через поставки Туреччині російських ЗРС С-400. У США вважають, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про новітні американські винищувачі-бомбардувальники F-35.

За даними Bloomberg, співробітники держдепу, Пентагону і Ради нацбезпеки підібрали санкції, які можна було б застосувати проти Туреччини за покупку у Росії З-400. Агентство зазначає, що в Вашингтоні обирали між трьома пакетами обмежувальних заходів різного ступеня жорсткості. При цьому поки неясно, наскільки масштабні пропоновані санкції і в чому вони полягають.

Щоб заходи почали діяти, їх ще повинні схвалити президент США Дональд Трамп і його провідні радники.

Передбачається, що про санкції США не оголошуватимуть у понеділок, тому що йдеться про річницю невдалої спроби перевороту 2016 року в Туреччині. У Вашингтоні не хотіли б повідомляти про санкції у такий день, щоб не склалося враження, що США можуть підтримувати путчистів, зазначають джерела Bloomberg.

Раніше цього тижня в Туреччину були доставлені перші партії компонентів С-400. Усього протягом п'ятниці до Туреччини прибули три російські літаки з відповідним вантажем. Четвертий літак з вантажем, пов'язаним з С-400, прилетів на авіабазу "Мюртед" під Анкарою в суботу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА