11:37 14.07.2019

У Британії знайшли підозрюваного у витоку листів посла у Вашингтоні

2 хв читати
У Британії знайшли підозрюваного у витоку листів посла у Вашингтоні

Британським правоохоронним органам вдалося встановити підозрюваного у витоку документів з листування посла Великої Британії в США Кіма Даррока, повідомляє газета The Sunday Times з посиланням на джерела.

"Вони вважають, що їм відомо, хто вчинив витік (...) Це був хтось, у кого був доступ до архівних даних", - заявило джерело газети в британському уряді.

Британська служба розвідки МІ-6 і співробітники британського центру з кібербезпеки встановили, що витік стався не в результаті злому комп'ютерів хакерами з іноземних держав, зазначає газета.

Скандал з витоком документів, повідомляє газета, зачепив партію "Брекзит" Найджела Фаража. Так, стало відомо, що голова партії "Брекзит" депутат Річард Тайс перебуває у стосунках з Ізабель Оукшотт, журналісткою, яка минулого тижня опублікувала статтю з листуванням Даррока.

Тайс заперечує, що він має будь-яку причетність до витоку документів. Водночас деякі прихильники Даррока вважають, що скандал навколо нього сплановано, щоб замінити його на "бізнесмена, що виступає за Brexit", пише The Sunday Times.

Посол Великої Британії в США Кім Даррок оголосив про те, що йде у відставку після того, як британські ЗМІ опублікували документи, в яких він критикує президента США Дональда Трампа.

Як раніше повідомляло видання The Daily Mail, у секретних телеграмах і брифінгах британський посол Кім Даррок попереджав уряд Великої Британії про те, що "кар'єра Трампа може скінчитися ганьбою", і описував конфлікти в Білому домі як "бої на ножах".

Трамп після публікації заявив, що його адміністрація відтепер не бажає взаємодіяти з Кімом Дарроком.

У п'ятницю Скотланд-Ярд почав розслідування через витік записів посла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА