12:53 15.07.2019

Денісова та Москалькова обговорюють у Києві питання звільнення утримуваних у РФ громадян України та утримуваних в Україні росіян

2 хв читати
Денісова та Москалькова обговорюють у Києві питання звільнення утримуваних у РФ громадян України та утримуваних в Україні росіян

 Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова й російський омбудсмен Тетяна Москалькова розпочали зустріч у Києві, під час якої обговорюватимуть питання звільнення утримуваних в РФ громадян України та утримуваних в Україні російських громадян.

"Розпочала зустріч з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою в рамках її візиту до Києва. Ми обговоримо питання звільнення громадян України, які утримуються на території РФ та окупованого Криму, а також утримуваних громадян РФ в Україні", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Також, за її словами, буде розглянуто можливість вирішення гуманітарних питань забезпечення окремих громадян, які перебувають у місцях несвободи, медичною або іншою допомогою.

"Говоритимемо і щодо подальшої нашої співпраці", - сказала український омбудсмен.

Раніше цього дня уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова прибула до Києва для присутності на судовому засіданні заарештованого головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Москалькова заявила, що має намір обговорити з Денісовою питання захисту прав громадян, яких утримують у місцях позбавлення волі в Росії та Україні.

"Заплановано зустріч із Денісовою, обговорюватимемо гуманітарну тему захисту прав громадян, які перебувають на території України та Росії в місцях позбавлення волі", - сказала Москалькова "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в понеділок.

Так, вона має намір розповісти Денісовій про самопочуття українських військових моряків, яких утримують у СІЗО "Лефортово".

Раніше координатор команди захисту українських військових моряків адвокат Микола Полозов заявляв, що слідство має намір звернутися до Лефортовського суду Москви з клопотанням про продовження терміну арешту стосовно всіх заарештованих. За інформацією захисника, судові засідання після продовження запобіжного заходу відбудуться 17 липня. Очікується, що на суд приїде Денісова.

Як повідомлялося, в Подільському районному суді м. Києва в понеділок відбудеться засідання у справі Вишинського, підозрюваного в зраді. За словами прес-секретаря генпрокурора України Лариси Сарган, засідання розпочнеться о 16:15 понеділка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА