14:14 15.07.2019

Москалькова обговорить питання можливості допуску до утримуваних у РФ українців незалежних лікарів для обстеження - Денісова

2 хв читати
Москалькова обговорить питання можливості допуску до утримуваних у РФ українців незалежних лікарів для обстеження - Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та російський омбудсмен Тетяна Москалькова домовилися про розгляд Росією можливості надання доступу незалежних лікарів до утримуваних у РФ під арештом або в ув’язненні українських громадян із метою надання їм медичної допомоги.

"Ми домовилися про те, що пані Москалькова обговорить питання можливості надання незалежних лікарів для того, щоб обстежити наших громадян", - сказала Денісова після зустрічі з Москальковою в понеділок у Києві.

Український омбудсмен зазначила, що вони з російською колегою обговорили ситуацію зі здоров'ям утримуваних у місцях обмеження або позбавлення волі в Росії громадян України Едема Бекірова, Павла Гриба, Володимира Балуха, Євгена Панова, Володимира Дудки та Станіслава Клиха.

"Є різні думки щодо необхідності оперативного хірургічного втручання", - сказала Денісова.

"Стосовно наших моряків, які перебувають у (московському СІЗО - ІФ) "Лефортово", – Сороки, Ейдера та Артеменка, – які потребують додаткової медичної підтримки. Її їм буде забезпечено", - повідомила український омбудсмен.

Крім того, вона повідомила, що за станом здоров'я українця Юрія Будзила здійснюватиметься контроль, оскільки у нього цукровий діабет.

У свою чергу російський омбудсмен зазначила, що йдеться про можливість запрошення незалежних лікарів у разі розбіжності позицій медиків або спростування родичами висновків лікарів.

Російські силовики 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. 24 українцям, що перебували на кораблях, серед яких двоє - співробітники Служби безпеки України (СБУ), було пред'явлено обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування" (частина 3 статті 322 КК РФ).

Серед заарештованих: командири буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, бронекатера "Нікополь" - Богдан Небилиця, бронекатера - "Бердянськ" Роман Мокряк, дивізіону суден забезпечення військово-морської бази "Південь" ВМС України - Володимир Лісовий; співробітники СБУ Андрій Драч і Василь Сорока; члени екіпажів Денис Гриценко, Юрій Без'язичний, В'ячеслав Зінченко, Євген Семидоцький та Андрій Шевченко, Андрій Оприско, Сергій Цибізов, Юрій Будзило, Володимир Терещенко, Віктор Беспальченко, Володимир Варимез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліб, Владислав Костишин, Сергій Попов, Андрій Артеменко та Андрій Ейдер. Усі вони перебувають під арештом у Москві.

Усі моряки заявили російськими слідству, що є військовополоненими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА