15:37 15.07.2019

Зеленський доручив Кабміну забезпечити в День незалежності покладання квітів до пам'ятників і місць поховань, зокрема, учасників війни на Донбасі

3 хв читати
Зеленський доручив Кабміну забезпечити в День незалежності покладання квітів до пам'ятників і місць поховань, зокрема, учасників війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів України розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 28-річчя незалежності України.

Як повідомляє прес-служба президента, відповідний указ підписано 11 липня.

Уряду доручено 23 серпня 2019 року, в День Державного прапора України, передбачити проведення в Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття державного прапора України.

24 серпня 2019 року, в День Незалежності України, доручено забезпечити проведення урочистих заходів у Києві, інших населених пунктах за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників інших держав, міжнародних організацій, духовенства, громадськості.

Також доручено провести церемонії покладання в Києві та інших населених пунктах квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності, учасників Операції об'єднаних сил, Антитерористичної операції, заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, пропонується провести тематичні наукові, науково-практичні конференції, круглі столи, присвячені 28-й річниці проголошення в 1991 році незалежності України; інформаційно-освітні та патріотично-виховні заходи, спрямовані на поширення знань про події та персоналії багатовікової історії українського державотворення, виховання поваги до державних символів України.

Уряду доручено сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідації суспільства у справі розвитку держави, розвиток міжрегіональних зв'язків, поширення інформації та знань про Україну, затвердження її позитивного іміджу в світі; забезпечити широке висвітлення підготовки та відзначення цих дат, трансляцію тематичних передач і фільмів.

Уряд має звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 24 серпня 2019 року молебні за Україну.

Міністерству закордонних справ України доручено забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів із відзначення Дня Державного прапора України та 28-ї річниці незалежності України.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям необхідно забезпечити розробку та реалізацію регіональних планів заходів із відзначення 23 і 24 серпня.

Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України, обласним, Київській міській державній адміністрації вжити в межах компетенції заходів щодо забезпечення порядку, безпеки та прав громадян під час проведення відповідних заходів.

Як повідомлялося, 9 липня Зеленський запропонував не проводити дорогий парад у День Незалежності, а виділити 300 млн грн на премії українським військовим. "Хочу поділитися з вами нашою новою ідеєю. Зазвичай 24 серпня, на День Незалежності України, у нас проходить військовий парад, такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що замість параду краще ці гроші виділити нашим героям, нашим військовим. І ми ухвалили рішення виділити 300 млн грн на премії всім нашим військовим. Це солдати строкової служби, курсанти, сержанти, офіцери – всі. І обов'язково військові, які виконують завдання у зоні проведення Операції об'єднаних сил", - сказав він у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці в Facebook.

"Але вшановувати наших героїв ми будемо, святкувати День Незалежності ми будемо. Але буде новий формат", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА