16:13 15.07.2019

МВС України відновило розшук Іванющенка

3 хв читати
МВС України відновило розшук Іванющенка

Міністерство внутрішніх справ України відновило розшук колишнього соратника екс-президента України Віктора Януковича, депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

Відповідна інформація міститься на сайті МВС у розділі "Особи, які переховуються від органів влади" в категорії "Особа, яка переховується від органів прокуратури".

Згідно із зазначеними даними, Юрій Володимирович Іванющенко зник у Києві. Датою його зникнення зазначено 15 грудня 2014 року.

Як повідомлялося, 3 липня інтернет-видання "Українська правда" повідомило, що МВС зняло з розшуку Іванющенка. За інформацією інтернет-видання, інформація про його розшук зникла з бази міністерства, хоча минулого тижня він ще значився в переліку осіб, які переховуються від органів влади.

У свою чергу в Національній поліції України підтвердили, що Іванющенка знято з розшуку на підставі інформації з прокуратури Одеської області. "На початку червня ми отримали постанову прокуратури області про закриття кримінального провадження щодо зазначеного громадянина. Згідно із законом це автоматично тягне за собою внесення змін до розшукових баз і зняття з розшуку", - розповів спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

Водночас, за словами правоохоронців, вони дізналися про нібито скасування закриття кримінального провадження стосовно Іванющенка. "20 червня ми направили запит до прокуратури Одеської області й до Генеральної прокуратури на перепідтвердження. 25 червня прокуратура Одеської області направила офіційний документ (копію постанови), в якому зазначено про ухвалене рішення про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину в діях цього громадянина", - розповів спікер Нацполіції.

"Відповідно 27 червня картку розшуку було припинено на підставі первинних, а також перепідтверджувальних документів про закриття провадження", - повідомив Тракало.

Крім того, в поліції розповіли, що можуть відновити розшук у разі отримання нового доручення та відповідної постанови прокуратури. "Якщо до нас надійде відповідне доручення з постановою про оголошення в розшук цієї особи, оперативні підрозділи розпочнуть її розшук, а інформацію буде внесено до відповідних облікових баз", - наголосив він.

У прокуратурі Одеської області повідомили, що закрили справу проти Іванющенка в квітні 2019 р. Серед причин прокуратура назвала скасування Конституційним Судом статті про незаконне збагачення, а також зобов'язання судів закрити справу в тій частині, яка стосувалася "рейдерства" одеського ринку. Також у прокуратурі підтвердили, що направили рішення про закриття справи "до компетентних органів, які займалися розшуком підозрюваного".

Правоохоронці стверджують, що нібито "наразі триває досудове розслідування за фактом можливого вимагання права на майно і заволодіння бюджетними коштами".

5 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що заступник генпрокурора 3 липня скасував постанову прокурора прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження за підозрою Іванющенка в скоєнні кримінальних злочинів.

Також Сарган поінформувала, що голові Національної поліції України направлено лист про відновлення розшуку Іванющенка та Аврамова. "Тепер стежимо за сайтом МВС у рубриці "розшук", - додала прес-секретар генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА