17:17 15.07.2019

Київ планує до 2024 року забезпечити житлом 1,9 тис. учасників АТО

2 хв читати
Київ планує до 2024 року забезпечити житлом 1,9 тис. учасників АТО

Київська міськдержадміністрація (КМДА) розпорядженням №1204 схвалила Концепцію забезпечення житлом киян - учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих (померлих) киян-учасників АТО, повідомила прес-служба КМДА в понеділок.

"... Строк реалізації цієї концепції – до 2024 року. За ці шість років планується забезпечити житлом 1880 осіб із числа вказаних категорій, що становить 63% від їхньої загальної кількості станом на 31 грудня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, концепція передбачає кілька механізмів вирішення житлового питання для учасників АТО. Зокрема, це будівництво (купівля) житла за рахунок субвенції з держбюджету; компенсація 50% вартості житла для тих, хто потребує поліпшення житлових умов і які погодилися сплатити 50% вартості житла; будівництво на основі створення житлово-будівельних кооперативів учасників АТО і низка інших.

Отже, фінансування здійснюватиметься за рахунок державного і місцевих бюджетів у межах асигнувань, передбачених на відповідний рік, благодійних фондів, міжнародної технічної і фінансової допомоги, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

"Наприкінці минулого року на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, налічувалось 2797 учасників антитерористичної операції, 151 особа з інвалідністю із числа учасників антитерористичної операції, 35 членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО. Протягом 2015-2018 років зберігається загалом позитивна динаміка як купівлі квартир за рахунок бюджету Києва (враховуючи куплені, але не вручені у 2018 році), так і розміру субвенцій із держбюджету України", - наведено в повідомленні слова заступника голови КМДА Олександра Спасибка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА