18:25 15.07.2019

Зеленський наголошує, що президент є звичайним учасником дорожнього руху, а співробітників УДО, які порушили ПДР, буде притягнуто до відповідальності

2 хв читати
Зеленський наголошує, що президент є звичайним учасником дорожнього руху, а співробітників УДО, які порушили ПДР, буде притягнуто до відповідальності

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що якщо буде доведено порушення співробітниками Управління Державної охорони України правил дорожнього руху, то їх буде притягнуто до відповідальності.

"Останнім часом у соцмережах багато "зради" на тему того, що я обіцяв відмовитися від кортежів і не зробив цього. Повідомляю для всіх: під час пересування президента дорогами України їде два автомобілі: президентський та автомобіль охорони. Іноді буває третій – із супроводжуючими особами, членами команди, охороною. Ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає "мигалок" тощо. Мабуть, тому фейсбук-спільноті так важко вивчити питання. Президент – такий самий учасник руху, як і всі", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Зеленський зазначив, що така ситуація, як ДТП у Запорізькій області 14 липня, є неприпустимою. "Якщо працівники УДО, які їхали на мікроавтобусі до Києва, порушили правила й будуть визнані винуватцями ДТП, їх буде притягнуто до відповідальності. І слава богу, що всі залишилися живими", - зазначив він.

Президент також прокоментував затор на Позняках кілька днів тому. "11 липня був візит до Києва прем'єр-міністра Молдови Майї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобов'язаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений", - пояснив він.

Як повідомлялося, 14 липня мікроавтобус УДО Volkswagen Transporter, який входить до кортежу президента України Зеленського, потрапив у ДТП, при цьому ніхто не постраждав.

"14 липня мікроавтобус Volkswagen Transporter, в якому особовий склад Управління Державної охорони України повертався з відрядження до місця постійної дислокації в Києві, потрапив у ДТП. Жертв немає", - повідомила прес-служба УДО.

Зазначається, що автомобіля Зеленського серед машин, які потрапили в ДТП, не було. Крім мікроавтобуса, в ДТП потрапили ще два автомобілі, які рухалися в попутному напрямку.

При цьому, як стверджують деякі ЗМІ, два автомобілі УДО намагалися обігнати колону автобусів підприємства "ArcelorMittal Кривий Ріг" із дітьми, які їхали на відпочинок до табору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА