20:53 15.07.2019

Кожна дев'ята людина у світі страждала від голоду у 2018 році - ООН

2 хв читати

Понад 820 млн осіб у світі стикалися минулого року з проблемою голоду та недоїдання, свідчить поширена в понеділок доповідь ООН.

"Згідно з оцінками, 820 млн осіб недоїдали в 2018 році. Це показник вище, ніж у попередньому році (2017 році - ІФ), тоді він становив 811 млн осіб", - йдеться в прес-релізі до доповіді, оприлюдненої декількома установами ООН, зокрема Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

"Приблизно кожна дев'ята людина у світі страждає сьогодні від голоду", - наголошується в ньому.

У прес-релізі відзначається, що з 2016 року кількість людей, які страждають у світі від голоду, щороку зростає.

Найбільшу занепокоєність в експертів викликає ситуація в країнах Африки, а також у південний країнах Азії. Згідно з доповіддю ООН, у країнах східної частини Африки, більше ніж 30% населення постійно недоїдають.

"У 2018 році на Азію припало 513 млн осіб, які недоїдали, на Африку - 256 млн, на Латинську Америку та країни Карибського басейну - 42 млн", - зазначено в доповіді.

Крім того, в ООН зауважили, що минулого року кожне сьоме немовля у світі народилося з недостатньою вагою.

Поряд із цим експерти висловлюють занепокоєння проблемою ожиріння у світі. За даними ООН, нині налічується близько 670 млн осіб, які страждають цією проблемою.

Автори доповіді наголошують на необхідності створення умов для підтримки продовольчої та харчової безпеки, особливо під час економічних криз.

"Для підтримки продовольчої безпеки необхідно реалізувати економічну й соціальну політику, яка протистоятиме наслідкам несприятливих в економічному плані періодів", - йдеться в доповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА