08:53 16.07.2019

Трамп направив до сенату пропозицію призначити Еспера главою Пентагону

1 хв читати
Трамп направив до сенату пропозицію призначити Еспера главою Пентагону

Президент США Дональд Трамп у понеділок направив до сенату запит на затвердження головою Пентагону Марка Еспера, повідомляє американське оборонне відомство.

"О 15:04 сьогодні, сенат отримав офіційне повідомлення від президента про висунення кандидатури Марка Еспера на пост міністра оборони", - наголошується в прес-релізі Пентагону. У ньому йдеться, що на час процедури затвердження Еспер припиняє виконувати функції в.о. міністра оборони США. При цьому він поки залишить за собою пост міністра армії США.

Як повідомлялося, на час розгляду кандидатури Еспера, виконувати обов'язки глави Пентагону буде міністр ВМС Річард Спенсер.

Еспер - ветеран війни з Іраком 1990-1991рр. Він пішов у відставку в званні підполковника. Еспер працював у дослідному центрі "Спадщина", в апараті Сенату і в комерційних структурах. У листопаді 2017 року Еспер став міністром армії США.

Минулого червня президент США Дональд Трамп повідомив, що попередній в.о. глави Пентагону Патрік Шанахан вирішив відмовитися від боротьби за "постійний" пост міністра оборони.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА