19:07 16.07.2019

Суд узяв під домашній арешт ще одного підозрюваного в нападі на харківського телеоператора Макарюка

2 хв читати
Суд узяв під домашній арешт ще одного підозрюваного в нападі на харківського телеоператора Макарюка

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід четвертому підозрюваному в причетності до нападу і побиття оператора місцевої служби новин "Вести" Вадима Макарюка.

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета до 11 серпня (до кінця терміну розслідування). Ми подаватимемо апеляцію", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт між місцевими підприємцями та охороною ринку за участю ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Внаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулося, дев’ять осіб, у т.ч. Макарюк. Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту на ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.293 (групове порушення громадського порядку) і за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч.1 ст.279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч.2 ст.187 (розбій).

12 червня поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка Сергію Козлюку за ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України.

21 червня про підозрі в причетності до нападу на Макарюка було оголошено ще двом харків'янам - Олегу Радченку та Іллі Альошкіну. Їм обом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України. Крім того, Радченко оголошено про підозру за ч.1 ст. 347 (умисне пошкодження або знищення майна журналіста) КК України.

Усім трьом було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА