21:52 16.07.2019

У ДБР поки немає конкретних претензій до керівників і службовців ДФС

3 хв читати
У ДБР поки немає конкретних претензій до керівників і службовців ДФС

У Державного бюро розслідувань поки немає конкретних претензій до керівництва або співробітників Державної фіскальної служби України, зазначає директор ДБР Роман Труба.

"На цьому етапі претензій немає до жодного держслужбовця і жодного з керівників", сказав Труба в ефірі радіо "Новий час" у вівторок ввечері, відповідаючи на питання про те, чи є у Бюро конкретні претензії до в.о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова.

Директор ДБР підкреслив, що наразі розслідування тільки розпочато: "Ми вилучили документи для аналізу. Тільки після цього будуть проведені допити, і буде дана юридична оцінка, чи є в чиїхось діях порушення".

Він додав, що будуть викликатися на допит керівники та посадові особи ДФС.

Як повідомлялося, 12 липня джерело в правоохоронних органах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що представники ДБР почали обшуки в Державній фіскальній службі в Києві, і слідчі дії пов'язані з вилученням документів, щодо підписання мирової угоди між компанією "Філіп Морріс" і Україною.

Пізніше в Держбюро підтвердили факт обшуків у ДФС, які стосуються можливих незаконних дій керівництва Служби. "Дійсно, ДБР проводить обшуки в ДФС, на Харківській митниці. У Головному управлінні ДФС в Харківській області проводиться виїмка документів. Це провадження стосується можливих незаконних дій керівництва ДФС України, Головного управління ДФС в Харківській області та Харківської митниці", - повідомили агентству в прес -службі ДБР.

У Бюро зазначили, що попередньо відомо: чиновники не здійснювали митний контроль над товарами одного з великих міжнародних виробників тютюнової продукції, і керівництво ДФС прийняло рішення про скасування фінансових санкцій стосовно цього товаровиробника, через що держбюджет міг недоотримати кошти в сумі 650 млн грн .

Кабінет міністрів України 5 грудня 2018 року затвердив проект цієї мирової угоди, що передбачає скасування ДФС податкових повідомлень-рішень на загальну суму 635,3 млн грн. Уряд доручив в.о. глави ДФС Олександру Власову підписати мирову угоду, що і було зроблено 31 січня 2019 року.

У березні 2015 року ПрАТ "Філіп Морріс Україна" отримало від Харківської митниці дозвіл на використання режиму давальницької переробки на митній території України на період з 1 квітня 2015 року до 31 березня 2016 року. Однак згодом головне управління ДФС у Харківській області провело позапланову перевірку, за результатами якої 14 червня 2016 року ухвалило податкові повідомлення-рішення, якими зобов'язало компанію сплатити ввізне мито, додатковий імпортний збір і ПДВ на імпорт матеріалів, а також штрафні санкції на загальну суму 635, 3 млн грн.

"Філіп Морріс Україна" розцінила дії ДФС як тиск на компанію, після чого сторони вступили в судову тяжбу. З її затягуванням Philip Morris International заявило про намір подати на Україну в міжнародний інвестиційний арбітраж.

PHILIP Morris International - один з найбільших світових виробників тютюнових виробів. Випускає сигарети більш ніж на 50 фабриках, продає їх у 180 країнах. В Україні компанія працює понад 20 років. Виробляє продукцію на фабриці в Харківській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА