07:59 17.07.2019

Волкер сподівається на обмін полоненими між РФ і Україною

1 хв читати
Волкер сподівається на обмін полоненими між РФ і Україною

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер розраховує, що Росія і Україна проведуть обмін ув'язненими і що це зміцнить довіру між двома країнами.

"Я щиро сподіваюся, що Москва погодиться на цей обмін. Це буде важливим кроком для зміцнення довіри і возз'єднання ув'язнених з їхніми сім'ями. Якщо все пройде успішно, це буде результатом прямої участі президентів Зеленського і Путіна", - написав Волкер у Твіттері у вівторок.

11 липня президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським обговорили ситуацію на Донбасі і обмін полоненими.

У вівторок повідомлялося, що уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова обмінялися списками українців і росіян, які перебувають в СІЗО і в'язницях двох країн.

Заступник голови офісу президента України Вадим Пристайко повідомив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" досягнута домовленість про обмін "певної кількості" полонених.

"Протягом місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших полонених", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА