16:17 17.07.2019

РФ постійно перешкоджає Міжнародній слідчій групі у розслідуванні знищення малазійського Боїнга MH17 над Донбасом 5 років тому - Зеркаль

2 хв читати
РФ постійно перешкоджає Міжнародній слідчій групі у розслідуванні знищення малазійського Боїнга MH17 над Донбасом 5 років тому - Зеркаль

Росія постійно перешкоджає слідчим діям Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) у розслідуванні катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" (Malaysia Airlines) рейсу в небі над Донбасом 17 липня 2014 року, наголошує заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

"Росія не просто заважала. Росія весь час висувала нові версії. Вони не надавали вчасно інформацію. Крім того, вони весь час на політичному рівні ставлять під сумнів слідство і його ефективність. Це і є перешкоджання слідству", - сказала Зеркаль у відеозаписі, оприлюдненому МЗС України в акаунті у Twitter у середу вдень, у п'яті роковини трагедії.

Пізніше в середу прес-служба МЗС України поширила заяву, в якій дипломати наголосили, що відповідальність за скоєний злочин неминуча.

"Кожен має відповідати за свої протиправні вчинки. Збиття літака рейсу МН17 є не лише кримінально караним діянням, а й порушенням Російською Федерацією норм міжнародного права, зокрема Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому дипломати висловили впевненість, що справедливість буде відновлено.

"Цей жахливий злочин не залишиться безкарним. Слідство визначить усіх винних у смерті 298 цивільних осіб, а незалежний суд визначить справедливе покарання", - резюмували в МЗС.

Літак "Боїнг" авіакомпанії "Малазійські авіалінії", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

У травні 2018 року представник Міжнародної спільної слідчої групи (у складі представників Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України) з розслідування катастрофи МН17 з кримінальної поліції Нідерландів Вілберт Паулсен повідомив: слідство встановило, що літак рейсу МН17 був збитий із ЗРК "Бук", що потрапив з РФ на не підконтрольну владі України територію Донбасу.

25 травня того самого року уряди Нідерландів та Австралії заявили, що покладають на РФ відповідальність за збитий "Боїнг".

У червні 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Прокуратура Нідерландів тоді заявила, що планує висунути цим особам обвинувачення у справі про катастрофу "Боїнга".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА