16:34 17.07.2019

Зеленський доручив відремонтувати найпроблемніші дороги в Миколаївській області

2 хв читати
Зеленський доручив відремонтувати найпроблемніші дороги в Миколаївській області

Президент України Володимир Зеленський доручив визначити пріоритетні дороги в Миколаївській області, які необхідно відремонтувати насамперед, а також упорядкувати умови тендерів на дорожній ремонт.

Як повідомляє в середу прес-служба глави держави, під час поїздки до Миколаївської області Зеленський оглянув ділянку дороги М14 Миколаїв - Кропивницький.

В. о. начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрій Максименко повідомив, що для завершення ремонту цієї автодороги треба ще 1,5 млрд грн. Крім того, є потреба в ремонті дороги Н24.

"Чи можемо ми побудувати ці дороги до кінця наступного року? Ми розмовляли вчора з Федеральним канцлером Німеччини пані Меркель, і є 150 млн євро кредитних коштів", - розповів президент.

У свою чергу керівник апарату Антимонопольного комітету України Юрій Литвин повідомив про системні зловживання з боку і замовників, і учасників тендерних процедур.

"Наразі в нас на розгляді перебувають 1100 процедур в Україні на загальну суму 86 млрд грн, які мають ознаки зловживань. Кожна третя процедура має ознаки зловживань. У Миколаєві це близько 20 справ, які мають ознаки зловживань, зокрема і щодо цієї ділянки дороги, де брали участь "Росдорбуд" і "Альтком". Ці дві компанії ходять парами на всі тендери", - повідомив він.

За словами Литвина, умови тендерів прописують так, щоб вигравав "потрібний" підрядник.

Крім того, в області було спалено білоруське підприємство, яке також планувало брати участь у тендері. Правоохоронці підозрюють конкурентів. Наразі триває розслідування.

Президент Зеленський наголосив на неприпустимості такої ситуації і доручив виключити недобросовісних підрядників і впорядкувати умови тендерів.

"Проведіть нараду в п'ятницю щодо всіх доріг: у якому стані, де в нас є державні гроші, де потрібно залучити кредитні кошти. І перерахуйте дороги, які необхідно зробити насамперед. Знайдіть рішення", - сказав глава держави.

Також має бути вирішена проблема з вантажоперевезеннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА