16:49 17.07.2019

"Держгідрографія" просить Велику Британію і Норвегію допомогти у вилученні з міжнародного обігу російських карт на українські води

2 хв читати
"Держгідрографія" просить Велику Британію і Норвегію допомогти у вилученні з міжнародного обігу російських карт на українські води

Державна установа "Держгідрографія" звернулася до посольств Великої Британії та Норвегії, а також до Міжнародної гідрографічної організації з вимогою допомогти вилученню російських карт на українські води з міжнародного обігу.

Про це повідомила прес-служба "Держгідрографії" з посиланням на начальника установи Олександра Щипцова.

"Російська Федерація незаконно реалізовує морські електронні навігаційні карти на територію України, створюючи загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях. Крім того, країна-агресор продає ці карти через компанії Великої Британії та Норвегії", - йдеться в повідомленні.

"Держгідрографія" зазначає, що випускає і продає повну колекцію карт у зоні своєї юрисдикції, а таке перекриття може спричинити технічні помилки в навігаційному обладнанні суден і призвести до загибелі моряків.

Крім цього, такими діями РФ забирає частину українського ринку збуту карт, завдаючи шкоди національним інтересам країни.

"Росія протягом останніх років, нехтуючи всіма міжнародними нормами та вимогами, виробляє та розповсюджує електронні навігаційні карти на зону юрисдикції України в Чорному й Азовському морях, створюючи величезну небезпеку судноплавству в регіоні. З незрозумілих причин колишнє керівництво установи замовчувало цю ситуацію, але їхня бездіяльність може коштувати Україні та світу людських життів. Ми доповіли про ситуацію голові Морської адміністрації Дмитру Петренку та, заручившись його підтримкою, маємо на меті змусити РФ припинити свої незаконні дії. Цьому також сприятимуть іноземні колеги та професіоналізм наших юристів. Адже ця проблема не тільки стосується Держгідрографії, а й порушує національні інтереси України", - цитує прес-служба Щипцова.

"Держгідрографія" є правонаступником Центрального, Керченського, Миколаївського, Одеського та Севастопольського державних гідрографічних підприємств; науково-дослідного центру "Укрморкартографія". Є науково-виробничим комплексом, заснованим на державній власності, входить до сфери управління Мінінфраструктури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА