18:20 17.07.2019

За результатами розслідування вбивства 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому 12 поліцейських притягнуто до відповідальності, шістьох звільнено

2 хв читати
За результатами розслідування вбивства 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому 12 поліцейських притягнуто до відповідальності, шістьох звільнено

За результатами службового розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом вбивства 5-річного Кирила Тлявова в м.Переяславі-Хмельницькому Київської області, притягнуто до відповідальності 12 співробітників поліції, з них шістьох керівників районного відділу поліції звільнено.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України в середу, керівників управління превентивної діяльності притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Наразі на заміщення вакантних посад у Переяславі-Хмельницькому відділі поліції оголошено конкурс серед чинного поліцейського резерву.

Крім того, після завершення службового розслідування справи про вбивство дитини було прийнято рішення про призначення нового керівника поліції Київської області. Ним став Андрій Небитов, який раніше обіймав посаду заступника начальника обласного управління поліції.

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяславі-Хмельницькому 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім вирішили постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

Пізніше з'явилася інформація, що було встановлено і повідомлено про підозру ще одному фігуранту, який також використовував зброю. Він повнолітній, не працює в правоохоронних органах.

За словами директора Держбюро розслідувань Романа Труби, в рамках розслідування проведено вісім різних слідчих експериментів, отримано всі можливі відеоматеріали, відпрацьовано всі водойми, прилеглі до території, де було скоєно злочин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА