20:10 17.07.2019

Починати реставрацію Нотр-Даму поки небезпечно, вважає французький архітектор

2 хв читати
Починати реставрацію Нотр-Даму поки небезпечно, вважає французький архітектор

Архітектор Філіп Вільньов, який відповідає за реставрацію історичних монументів у Франції, заявив, що починати активну фазу реставраційних робіт у Соборі Паризької Богоматері поки недостатньо безпечно, повідомляють місцеві ЗМІ.

За його словами, існує небезпека обвалення деяких елементів конструкцій.

У середу архітектор разом з міністром культури Франції Франком Рієстером провели огляд Нотр-Даму.

"Нам терміново потрібно зробити так, щоб цей об'єкт став безпечним", - зазначив Вільньов.

Зі свого боку міністр культури Франції також вказав на важливість проведення якісних і безпечних реставраційних робіт.

Раніше спеціальні дерев'яні опорні конструкції були встановлені всередині собору для забезпечення підтримки 28 контрфорсів.

Напередодні Національні збори (нижня палата парламенту Франції) схвалили законопроект, щодо реставрації постраждалого під час пожежі Собору Паризької богоматері.

Законопроект передбачає організацію і координування реставраційних робіт. Зокрема, в ньому йдеться про механізми контролю використання пожертв, зроблених фізичними та юридичними особами, для відновлення собору.

Французькі ЗМІ зазначають, що прийняття цього законопроекту може допомогти реалізувати реставрацію собору протягом п'яти років - термін, за який президент Франції Емманюель Макрон обіцяв відновити Нотр-Дам.

Сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Президент Франції Емманюель Макрон раніше заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Багато експертів сумніваються в тому, що це можливо, вважаючи, що роботи займуть куди більше часу.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в самому центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам'ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 до 1345 року.

Щорічно собор відвідують 14 млн людей. Крім того, Собор Паризької Богоматері фігурує в низці художніх творів - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА